Количката е празна


ОКРЕХКОТИТЕЛ за МЕСО (опаковка от 1 кг) - прахобразен

24,00 лв.
Кат. номер: V2382

Окрехкотител за месо (опаковка : 1 кг или кашон 20 кг), произход Словакия

 

Начин на употреба: В подходящ съд с обем  50 % по-голям от обема на месото за окрехкотяване се разтварят в студена вода необходимите по рецептура количества от окерехкотител и готварска сол. Добавя се предвиденото по рецепта месо, разбърква се ръчно и се оставя да зрее в хладилна камера при температура +4˚ С за време около 24 часа. Времето за окерхкотяване е относително и се влияе от големината на парчетата месо. Процеса на окрехкотяване се счита за завършен когато месото поеме изцяло или най-малко до 2/3 от предвидената по рецепта саламура. За ускоряване на процеса на окрехкотяване може да се приложи техника на периодично разбъркване на месото и саламурата.

Забележка: Ако се налага окрехкотяване на големи парчета месо, препоръчително е месото да бъде предварително „надупчено” с вилица или друг подходящ за целта инструмент. Причината за това „надупчване” е по-бързото проникване на саламурата в сърцевината на месото.

Състав:       декстроза, Е-1420 и Е-1422 модифицирано нишесте, Е-450 натриев дифосфат, Е-451 натриев трифосфат, Е-415 ксантан гума, Е-301 натриев аскорбат, Продуктът не съдържа ГМО.

Примерна рецепта:

Суровина

Кг

гр. на кг месо

Месо /по избор/

10.000

 

Окрехкотител

0.150

15 гр. на кг. месо

Готварска Сол

0.140

14 гр. на кг. месо

Вода /студена +4˚ С/

3.000

250 до 300 гр. на кг. месо

 

24,00 лв. x